Press enter to see results or esc to cancel.

Sponsoring is als een huwelijk: geven en nemen
Fred van duijvenbode Fred van Duijvenbode in Sponsorwerving   9 februari 2016
 

Sponsoring is als een huwelijk: geven en nemen

Deze week vond de onthulling plaats van een grote muursticker op de gevel van het Manhattan Hotel in Rotterdam. Richard Krajicek liet de aanwezige genodigden weten dat hij als directeur van het ABNAMRO World Tennis Tournament alweer toe is aan zijn 13e editie. Het bekendste tennistoernooi van Nederland opent voor de 43e keer haar deuren en dat zorgt doorgaans voor een goed gevuld Rotterdam Ahoy. Het event gaat al lang niet meer alleen over tennis: entertainment, topsport en de zakelijke markt vormen al jaren de succesvolle dobber waarop het evenement drijft.

Lees meer
"Als je iets in je hoofd hebt en het graag wil bereiken. Ga er dan voor"
Fred van duijvenbode Fred van Duijvenbode in Sponsorwerving   12 januari 2016
 

"Als je iets in je hoofd hebt en het graag wil bereiken. Ga er dan voor"

Rotterdam Topsport bestaat 25 jaar. Burgervader Ahmed Aboutaleb werd in de laatste uitgave van het Rotterdam Topsportmagazine gevraagd naar zijn mooiste sportmoment van de afgelopen jaren. Voor de burgemeester bleek het Grand Depart van de Tour de France in 2010 zijn favoriete Rotterdamse sportmoment. De impact en PR voor de stad was gigantisch. In 2015 stond Rotterdam wederom in de spotlights met de Grand Passage van de Tour de France op de Coolsingel. 

Lees meer
Ook in sportsponsoring geldt: “Ga voor goud!”
Fred van duijvenbode Fred van Duijvenbode in Sponsorwerving   1 december 2015
 

Ook in sportsponsoring geldt: “Ga voor goud!”

Bekende sporters als voormalig NBA-basketballer Francisco Elson, ex-tophonkballer Robert Eenhoorn, tophockeyer Jeroen Hertzberger en het succesvolle beachvolleybalduo Brouwer & Meeuwsen waren vrijdag 20 november aanwezig op Hoge School Rotterdam. De afdeling Sportmarketing & Management (SMM) opende een nieuw onderkomen. De lokalen zijn genoemd naar bekende succesvolle Nederlandse sporters. Rondom de inwijdingshandelingen konden studenten in gesprek met de aanwezige sporttoppers. De trots en passie van de sprekers sloeg over op de gasten en dat inspireerde de grote groep jonge ambitieuze studenten.

Lees meer
Zichtbare sponsoring: zet je sponsor in de spotlights
Fred van duijvenbode Fred van Duijvenbode in Sponsorwerving   26 oktober 2015
 

Zichtbare sponsoring: zet je sponsor in de spotlights

Vorige week zaterdag bezocht ik op uitnodiging van Philips de wedstrijd PSV-Excelsior. Dat het Nederlandse gloeilampenmerk met zijn tijd meegaat bewees de LED-lichtshow voorafgaand aan de wedstrijd. Onder het genot van de geroemde Brabantse gastvrijheid werd ik overladen met noviteiten op het gebied van het creëren van belevenis in en rond het stadion.

Lees meer
Maak sponsoring niet te ingewikkeld, zoek het dicht bij huis
Fred van duijvenbode Fred van Duijvenbode in Sponsorwerving   1 oktober 2015
 

Maak sponsoring niet te ingewikkeld, zoek het dicht bij huis

Iedereen is op zoek naar een grote vermogende sponsor. Liefst eentje waarvan zijn of haar broekzakken compleet uitpuilen met wapperende euro’s. Dit soort suikeroompjes loop je eerder in Duckstad te lijf, dan ergens in Nederland. De plaatselijke sportverenigingen kunnen altijd extra geld gebruiken voor de jeugd, de accommodaties, de faciliteiten, events, etc. Veel gehoorde klacht is dat het sponsorgeld altijd naar het eerste team gaat. Niet getreurd, er zijn voldoende mogelijkheden. Zorg dat je de sponsoring slim en vernieuwend insteekt. Dan laat je ook de  andere teams van de club profiteren van de afgesloten sponsorcontracten. Wees creatief, enthousiast en durf te veranderen!  

Lees meer
Fred van duijvenbode
Fred van duijvenbode

Fred van Duijvenbode

Ik ben Fred van Duijvenbode, zeven jaar actief in het Rotterdamse als Marketingmanager bij Rotterdam Topsport. Voorheen werkzaam bij de Kamer van Koophandel in marketing en communicatie. Mijn passie is om sport en business zo met elkaar te verbinden dat iedereen er blij van wordt. De 90 aangesloten sponsorrelaties van onze organisatie verrassen met onvergetelijke momenten, ontmoetingen met de juiste ondernemers creëren op toplocaties én legendarische belevenissen verzorgen tijdens de vele grote sportevents in de stad. Deze stad heeft sport in zijn bloed en ik ben er trots op om dat bloed sneller te laten stromen. Hobby’s: golf, running, duiken en skiën.