Press enter to see results or esc to cancel.

Welkom in 2016 - Op naar succes!
Rick vechel sponsortje Rick Vechel in Sponsorwerving   21 januari 2016
 

Welkom in 2016 - Op naar succes!

De meeste van jullie zijn inmiddels al hard aan het werk. Althans, dat wens ik jullie allen toe (anders ben ik overigens erg geïnteresseerd waarvoor ik moet oppassen met nieuwjaar vieren). Vorig jaar hebben we het gehad over Ambassadeurs in verschillende vormen en maten. Dit jaar wil ik beginnen met, wat mij betreft, één van de meest belangrijke rode draden: waardes.

Lees meer
Ambassadeurs (Deel 4)
Rick vechel sponsortje Rick Vechel in Sponsorwerving   22 december 2015
 

Ambassadeurs (Deel 4)

We hebben nog maar één groep te gaan in deze serie over ambassadeurs. Als het al niet de belangrijkste groep kan zijn, is het over het algemeen genomen de meest omvangrijke groep: het publiek. Diegene die het evenement tot een evenement maken.
Ik had het in het vorige blog al over fans door het ervaren - meemaken en onder de indruk raken. Want laten we eerlijk zijn; een festival organiseren voor je vriendin en jullie puppy is zelden het doel (huwelijksaanzoeken laat ik buiten dit blog).

Lees meer
Ambassadeurs (deel 3)
Rick vechel sponsortje Rick Vechel in Sponsorrelatie   26 november 2015
 

Ambassadeurs (deel 3)

De deelnemers. In zowel de cultuur- alsmede de sportsector ben je als organisator niet alleen. Als liefhebber ben je niet alleen. Want waar gaat het in alle gevallen om? Het gaat om diegenen die de discipline uitvoeren. Van speerwerpen tot aan het bespelen van de piano. Niet eens je doelgroep, maar de ‘artiesten’ (in welk gebied dan ook).

Lees meer
Ambassadeurs (deel 2)
Rick vechel sponsortje Rick Vechel in Sponsorrelatie   22 oktober 2015
 

Ambassadeurs (deel 2)

De vorige keer in deze reeks, hadden we het over je team. Je dreamteam. De bedenkers. De mensen van het eerste uur. De vaandeldragers! Ditmaal gaan we het hebben over je eerste enthousiastelingen: de mensen van het tweede uur. Maar desalniettemin je ambassadeurs!

Lees meer
Ambassadeurs
Rick vechel sponsortje Rick Vechel in Sponsorwerving   1 oktober 2015
 

Ambassadeurs

Niets wordt groots zonder een achterban. Geen politieke partij zal immers zetels halen zonder stemmen. Of zoals tegenwoordig ook dagelijks blijkt: als je Kickstarter doel niet wordt behaald, wordt het product niet gemaakt. Stemmen en donateurs zijn belangrijk voor deze onderwerpen. Wat is nu belangrijk voor alle projecten? Ambassadeurs. Die ga je nodig hebben en hieronder ga ik het daar over hebben. Ook ga ik kort benoemen wat zij betekenen voor je sponsoring. Tevens…. zal ik in de komende paar blog berichten hier op verschillende manieren naar kijken.

Lees meer
Lokale sponsordeals
Rick vechel sponsortje Rick Vechel in Sponsorwerving   1 september 2015
 

Lokale sponsordeals

Hallo. Een nieuw gezicht op Sponsortje maar al langere tijd volger van de activiteiten van www.sponsortje.nl. Met dank aan het Twitter kanaal, dat plots bij de aanbevelingen stond. Zelf was ik toen al geruime tijd bezig met het verkrijgen van sponsoren voor verschillende culturele activiteiten. Toen ze vroegen voor gastbloggers, heb ik mij gemeld. Zo kan ik ook mijn ervaringen en visies met jullie delen. Te beginnen met: Lokale deals!
 

Lees meer
Rick vechel sponsortje
Rick vechel sponsortje

Rick Vechel

Rick Vechel heeft een grote passie voor cultureel sociaal werk. In 2014 heeft zijn Bachelor of Social Work afgerond. Binnen zijn opleiding heeft hij zich gericht op het cultureel sociaal ondernemerschap, teamwork, organisatiestructuren en coaching. Maar juist daarbuiten… Vleesgeworden Enthousiasme. Vanuit Vechel Ventures richt hij zich op freelance werk in het sociale en culturele werkveld, waaronder het ondersteunen van talenteducatie en culturele organisaties in Midden-Limburg.  Juist bij de ondersteuning van menig project heeft Rick veel gewerkt met fondsenwerving (van lokale sponsordeals tot en met Europese subsidieverzoeken) op verschillende gebieden.
In zijn vrije tijd is Rick bassist – de hobby die ervoor zorgde dat zijn culturele en sociale hart is gaan kloppen. Daarnaast heeft hij ook ergens rustige uren, waarin hij graag met zijn neus in de boeken zit of lekker geniet van optredende bands in menig concertzaal of festival!