SPONSOR GEZOCHT voor SingelSwim Utrecht 2016

De SingelSwim is een zwemuitdaging voor het Goede Doel: 1,2 of 2 km zwemmen in de singel van Utrecht. Het Goede Doel is geld ophalen voor onderzoek naar spierziekte in het algemeen en specifiek de ziekte FSHD, vooralsnog een relatief onbekende, maar ongeneeslijke en erfelijk overdraagbare spierziekte.

Dit jaar wordt op zondag 19 juni editie no. 2 gehouden. We hopen en verwachten zo'n 400 zwemmers. Het geld dat zij ophalen (we rekenen op verdubbeling t.o.v.  afgelopen jaar!) moet natuurlijk rechtstreeks naar het goede doel.  De organisatie van het evenement (ca €€ 50.000,-) moet volledig uit extern geld, ofwel sponsors, barterpartijen en of donateurs komen.

Over het initiatief

Sinds wanneer bestaat het initiatief Dit jaar: Editie 2 (2015 was de eerste).

Locatie De Singel van Utrecht. Van ‘hoekje’ Wolvenplein/Griftpark, via de Stadsschouwburg naar Park Lepelenburg. De 2 km heeft een draaipunt ter hoogte van de Sterrenwacht.

Wanneer 19 juni 2016

Doelgroep

Bereik van het aantal mensen Mede door de persaandacht en door de aanwezigheid van TV (KRO/NCRV, NPO1) afgelopen jaar: ruim 400.000 mensen.

Gemiddelde leeftijd bereikte mensen Algemeen

Beschrijving doelgroep   Maatschappelijk betrokken en actieve/sportieve mensen. Landelijke dekking. Mensen met een spierziekte, ouders en hun omgeving, maar zeker ook ‘externen’ ofwel mensen die dit soort initiatieven waarderen.

Soort sponsoring

Geld Organisatiekosten: ca € 50.000,--

Goederen Tenten, TV schermen, Zwemattributen, facilitair en aankleding, catering, entertainment, veiligheid, etc etc. 

Sponsorpakketten

Wij hebben sponsorpakketten vanaf  € 450,-- (“startblok-sponsor”) tot ca € 20.000,-- (hoofdsponsor) en 4 tussenliggende niveau’s.

Onze focus ligt op het werven van 8 “In het diepe-sponsors” a € 2.495,-. Dit is een ideaal pakket voor de combinatie: MVO, exposure en leuke teambuilding activiteit. “In het diepe-sponsors” mogen namelijk als bedrijfsteam meedoen met 8 personen en krijgen oa 8 beachvlags, uitnodigingen voor de relatiebijeenkomsten en diverse andere rechten en privileges.

Mogelijkheden sponsor

De SingelSwim heeft ook dit jaar weer drie mediapartners: DUIC, Poromobase en Libertas.

Er zijn afgelopen jaar diverse interviews op TV en radio (regionaal en landelijk) geweest en heel veel pers heeft gepubliceerd.

Er is een PR & Media verslag opvraagbaar.

  • Afgelopen jaar was er een 50 min. durende uitzending van KRO/NCRV gewijd aan de SingelSwim (NP01)
  • Kan de sponsor zijn producten aanprijzen tijdens het initiatief? Ja. In overleg (bartering, goody bags, advertentie, merchandising, taylor made activiteiten)
  • Mogelijkheid tot het uitnodigen van gasten tijdens het initiatief? Jazeker. Oa tijdens de twee pre events (februari en mei) en de after borrel (19 juni). Aantal afhankelijk van sponsorpakket.

Informatie over initiatief

Website www.singelswim.nl (half januari gereed)

Social media accounts Twitter, Instagram en Facebook  

Gegevens contactpersoon

Naam Ro ten Seldam, Fan-tastisch!

E-mailadres ro@fan-tastisch.nl

Telefoonnummer 06 – 1243 8614