SPONSOREN GEZOCHT voor de Zwolse Grachtenrace

Stichting Zwolse Grachtenrace organiseert sinds 2009 op de Zwolse grachten en het Zwarte water de Zwolse Grachtenrace. Een sloeproeievenement waar jaarlijks zo’n 60-75 teams aan mee doen. De deelnemende teams komen uit alle delen van Nederland. Uit een enquête van de Federatie Sloeproeien, waarin oa. werd gevraagd wat men het mooiste sloeproeievenement vond, werd de ZGR beloond met een mooie 4e plek. Wij eindigden na grote evenementen als de Harlingen-Terschelling race (HT), Amsterdamse Grachtenrace en Muiden-Pampus-Muiden.

De start en finish is op een sfeervolle plek in het centrum van Zwolle. Hierdoor staat er ook altijd veel publiek bij start en finish. De wedstrijd gaat oa. 3 ronden over de Zwolse grachten wat voor veel spektakel zorgt, ook voor het publiek langs het parcours. De organisatie van de ZGR bestaat momenteel uit 4 personen, die ook allen sloeproeien bij Hattem Roeit. Een vereniging die bestaat uit grotendeels Zwollenaren.

De Zwolse Grachtenrace kan alleen maar georganiseerd worden als er voldoende financiële middelen zijn. Uiteraard ontvangen wij inschrijfgeld van de deelnemers maar dit is niet voldoende om de kosten te dekken. Sponsoring van bedrijven is daarom voor ons heel belangrijk. Wij moeten veel kosten maken voor bv. vergunningen, het plaatsen van tenten, tafels, stoelen, toiletten en douches.

Over het initiatief

Sinds wanneer bestaat het initiatief De eerste Zwolse Grachtenrace, toen nog onder de naam Peperbusrace, is georganiseerd in juni 2009. Op 18 juni 2016 staat de 8e editie op de agenda.

Locatie Zwolle – Overijssel. Start en finish is in het centrum van Zwolle. De wedstrijd voert over de Zwolse grachten en het Zwarte water.

Doelgroep

Bereik van het aantal mensen Jaarlijks doen er ca. 65 – 75 teams mee. Er zijn sloepen met 6, 8, 10 of 12 roeiers, daarnaast zit er nog een stuurman/vrouw in. Gemiddeld doen er zo’n  650 personen mee aan de wedstrijd. Daarnaast is er bij start en finish en langs het parcours veel publiek.    

Gemiddelde leeftijd bereikte mensen De leeftijd van de roeiers is tussen de 18 en 65 jaar. De gemiddelde leeftijd zal rond de 40 zijn.

Beschrijving doelgroep Sloeproeiers in alle maten, soorten en leeftijden. Daarnaast staan er bij start en finish en langs het parcours mensen die geïnteresseerd zijn in het sloeproeien en/of het een mooi sportief evenement vinden.

Soort sponsoring

Geld Bedragen vanaf € 200 zijn al van harte welkom. Met veel sponsors van relatief kleine bedragen, komen wij al een heel eind. Uiteraard zijn wij enorm blij met hogere sponsorbedragen.

Goederen Naast financiële sponsoring kunnen wij ook goederen gebruiken in de vorm van drinken (fris, sap, koffie, thee) broodjes/bolletjes, flesjes water, snacks, fruit voor de lunchpakketten van de tientallen vrijwilligers die helpen om het evenement tot een succes te maken.

Manuren Vrijwilligers kunnen een dagdeel of de gehele dag (18 juni) worden ingezet. Het evenement is vanaf ca. 8.00 tot 19 uur. Wij kunnen op allerlei gebieden vrijwilligers gebruiken. Op het water en langs het water voor waarneming, om te bekijken of de teams de afgesproken regels opvolgen. Daarnaast hebben we mensen nodig bij het kranen van de sloepen, op en rondom het parkeerterrein, bij de tijdswaarneming, voor de verkoop van thee/koffie/fris/bier, bij de inschrijvingen van de teams enzovoort.  

Hoeveel sponsoren

1 sponsor of meerdere sponsoren Wij zijn blij met 1 sponsor die een groot bedrag beschikbaar wil stellen, maar zijn uiteraard ook heel blij met meerdere sponsoren die kleinere bedragen willen sponsoren.

Tegenprestatie De ZGR presenteert zijn veel via social media, Twitter en Facebook. Hier plaatsen wij regelmatig berichten en naar het evenement toe wordt dit steeds meer. Niet alleen om deelnemers op de hoogte te houden maar ook op sponsors voor te stellen, met een link naar de website. Op de locatie waar de start en de finish is, is een brug waar banners/vlaggen aan gehangen worden van sponsoren. Er worden veel foto’s gemaakt van het evenement en ook de brug met alle banners en vlaggen staat er veelvuldig op. Op de website www.zwolsegrachtenrace.nl is een aparte pagina waar alle sponsors op vermeld staan, met link naar de website.

Mogelijkheden sponsor

  • Er is volop media-aandacht in de aanloop naar het evenement. Diverse Zwolse media op papier en via internet bericht over de ZGR. Ook wordt op Twitter en Facebook veel aandacht besteed aan de ZGR. Berichten die wij plaatsen worden weer gedeeld door meerdere personen en organisaties waardoor er een groot bereik is.
  • Het is in overleg mogelijk dat de sponsor zijn product tijdens het evenement in de picture zet onder de deelnemers en eventueel publiek. Hierover gaan we met de sponsor in overleg om te kijken wat er mogelijk is.

Informatie over initiatief 

Website www.zwolsegrachtenrace.nl

Social media accounts FacebookTwitter

Gegevens contactpersoon

E-mailadres info@zwolsegrachtenrace.nl

Telefoonnummer 06-5793 5722

Meer informatie over het bestuur is hier te vinden